Харчовий контейнер — місткість для зберігання, заморожування, розігрівання, перевезення, а іноді й приготування продуктів. Такі контейнери добре зберігають смак, аромат і свіжість, поміщеної в них їжі. Трапляються як одноразові, так і багаторазові харчові контейнери. Пластик — легкий, зручний, досить міцний і недорогий матеріал. Набір пластикових ємностей, складених одна в одну, компактний і не займає багато місця. Такі контейнери чудово підійдуть для тривалого зберігання круп, макаронів, борошна, проте м'ясо, риба та інші приготовані страви можуть зберігатися недовго. Пластикові контейнери — оптимальний варіант для шкільних сніданків, живлення на роботі.
У пластикових контейнерах не можна зберігати агресивні харчові продукти, наприклад, ягоди, помідори, а також страви, що містять оцет.
Пластикові ємності можуть виготовлятися з таких матеріалів.
Поліпропілен (маркування — PP) — міцний і безпечний матеріал, якому можна легко надати будь-якої форми. Він витримує нагрівання до +130 °C і охолодження до -40 °C). Поліпропіленові ємності допускається застосовувати у НВЧ-пічах. Такі контейнери — найкращий варіант для використання.